Olvasók:

2013. január 25., péntek

Kelta Kereszt

Hozzavalok: DMC Cebelia 10-es horgolofonal, 
1.65-os horgolotu


Specialis Szemek
Piko: 5 levegoszem, rovidpalca a tutol az 5. szembe

1. sor: 10 levegoszem, egyrahajtasos palca a tutol a 10. levegoszembe, (5 levegoszem, egyrahajtasos) 2X ugyanabba a szembe, 5 levegoszem, hamispalcaval kapcsolodunk a kezdo 10 levegoszem 4. szemehez. ( 4db 5 lancszemes iv)

2. sor: 1 levegoszem, rovidpalca az 1. szembe, *3 rovidpalca az 5 lancszemes ivbe, 19 levegoszem, ketrahajtaso palca a tutol a 11. szembe, 2 levegoszem, kovetkezo 2 szem kimarad, egyrahajtasos a kovetkezo szembe, 2 levegoszem, kovetkezo 2 szem kimarad, felpalca a kovetkezo szembe, 2 levegoszem, 3 rovidpalca ugyanabba az 5 lancszemes ivbe**, rovidpalca az egyrahajtasos palcara* ezt ismeteljuk korbe, hamispalcaval kapcsolodunk.

3. sor: 1 levegoszem, *3 egyrahajtasos a szirom elso ivebe, egyrahajtasos a kovetkezo szembe, (3 egyrahajtasos a kovetkezo ivbe, egyrahajtasos a kovetkezo szembe) 2X, 17 egyrahajtasos az utolso ivbe, (egyrahajtasos a kovetkezo szembe, 3 egyrahajtasos az ivbe) 3X, hamispalca a szirmok kozotti kozepso rovidpalcara* ezt meg 3X ismeteljuk, majd az 1. egyrahajtasos palcahoz hamispalcaval kapcsolodunk.

4.sor: 1 levegoszem, elso egyrahajtasos palca kimarad, *ebben a sorban csak a hatso szemekbe horgolunk, rovidpalca a kovetkezo 16 egyrahajtasos palcara, 2 rovidpalca a kovetkezo 7 egyrahajtasos palcara,  rovidpalca a kovetkezo 16 egyrahajtasos palcara, a kovetkezo szirmon az 1. egyrahajtasos palca kimarad,* ismeteljuk, hamispalcaval kapcsolodunk az 1. rovidpalcara.

5.sor: az elso 4 szembe hamispalca (ebbe nem szamit bele az elso szem, tehat tulajdonkeppen az elso 5 szembe horgolunk hamispalcat), 3 levegoszem, *kovetkezo 2 szem kimarad, egyrahajtasos a kovetkezo szembe, 1 levegoszem, kovetkezo szem kimarad, egyrahajtasos a kovetkezo szembe, ( piko, kovetkezo szem kimarad, egyrahajtasos a kovetkezo szembe) 14X, 1 levegoszem, kovetkezo szem kimarad, egyrahajtasos a kovetkezo szembe, kovetkezo 2 szem kimarad, egyrahajtasos a kovetkezo szembe**, egyrahajtasos a kovetkezo szirom 5. szemebe, *-tol ismeteljuk, az utolsot a **-nal fejezzuk be, hamispalcaval kapcsolodunk a kezdo 3 lancszem 3. szemere. Elvagjuk a szalat.

6. sor: Ekru fonallal kapcsolodunk barmelyik szirom 5. pikojahoz, 10 levegoszem, kovetkezo piko kimarad, ketrahajtasos a kovetkezo pikora, *13 levegoszem, ketrahajtasos a kovetkezo pikora, 7 levegoszem, kovetkezo piko kimarad, egyrahajtasos a kovetkezo pikora, (7 levegoszem, kovetkezo 2 piko kimarad, egyrahajtasos a kovetkezo pikora) 3X, 7 levegoszem, kovetkezo piko kimarad, ketrahajtasos a kovetkezo pikora, ismetejuk a *-tol korbe. Hamispalcaval lapcsolodunk az elso 10 levegoszem 3. szemehez. (24 palca, 24 lancszemes iv)

7.sor:  5 levegoszem, rovidpalca a kovetkezo lancszemes ivbe, 5 levegoszem, rovidpalca a kovetkezo ketrahajtasos palcara, ((5 levegoszem, rovidpalca) 2X, 7 levegoszem, (rovidpalca, 5 levegoszem) 2X) a sarok ives reszbe, rovidpalca a kovetkezo ketrahajtasos palcara, (5 levegoszem, rovidpalca a kovetkezo lancszemes ivbe, 5 levegoszem, rovidpalca a kovetkezo palcara) vegig a kovetkezo sarokig*-tol ismeteljuk korbe, 2 levegoszemmel es egy egyrahajtasos palcaval fejezzuk be az elso szembe horgolva.

8. sor: 1 levegoszem, rovidpalca ebbe az ivbe, 5 levegoszem, (rovidpalca a kovetkezo lancszemes ivbe, 5 levegoszem) korbe, de a kozepso 7 levegoszemes sarok ivbe (rovidpalca, 7 levegoszem, rovidpalca)-t horgolunk, befejezeskent 2 levegoszemet horgolunk es egy egyrahajtasos palcaval kapcsolodunk az elso rovidpalcahoz.

9-11. sor: a 8. sort ismeteljuk

12.sor: 1 levegoszem, rovidpalca ugyanebbe az ivbe, *( 3 levegoszem, rovidpalca a kovetkezo ivbe) folytatjuk ugyan igy a saroknal levo het lancszemes ivig, itt 5 levegoszemet horgolunk, rovidpalcat a 7 lancszemes ivbe, majd megint 5 lancszemet es rovidpalcat a kovetkezo ivbe*-tol ismeteljuk , hamispalcaval kapcsolodunk az elso rovidpalcahoz. Elvagjuk a szalat.

13. sor: a masik szinu fonallal hamispalcaval kapcsolodunk barmelyik 5 lancszemes ivhez, 1 levegoszem, *((2 rovidpalca, 4 levegoszem, , hamispalca a tutol a 4. szembe) 2X, 2 rovidpalca) a sarok 5 levegoszemes ivbe, (rovidpalca, 4 levegoszem, hamispalca a tutol a 4. szembe, rovidpalca) a sarok rovidpalcara, ((2 rovidpalca, 4 levegoszem, , hamispalca a tutol a 4. szembe) 2X, 2 rovidpalca) a kovetkezo 5 levegoszemes ivbe, (2 rovidpalca, 4 levegoszem, hamispalca a tutol a 4. szembe, 2 rovidpalca) minden 3 levegoszemes ivbe a kovetkezo sarokig, *-tol ismetejuk a mintat. korbe, hamispalcaval kapcsolodunk a sor vegen. Elvagjuk a fonalat. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése