Olvasók:

2014. július 6., vasárnap

Egyszeru, gyors mobil tok

A Ravelry-n bukkantam ra erre a szuper kis horgolt mobil tarto tokra! 
Eredeti minta Crochet Dreamz blogjan: ITT
Barmilyen meretben elkeszitheto a telefon meretetol fuggoen. Meghorgolhato egy vagy tobb szinben. Nem szukseges hozza sok fonal, ezert a maradek fonalak felhasznalasara is alkalmas. Az enyem osszesen kb. 13 gramm fonalbol keszult!

HOZZAVALOK:

  • barmilyen kozepes vastagsagu  fonal
  • 3.75 vagy 3.5 horgolotu
  • egy szep gomb
LEIRAS:
Hosszu veget hagyva kezdjuk a horgolast (a kesobbi osszevarrashoz), majd 30 levegoszemet horgolunk.
Nem megcsavarva a szemeket, egy hamispalcaval korre kapcsoljuk a lancszemeket.
A telefon kore merjuk, ellenorizzuk a meretet. Ha szukseges noveljuk vagy csokkentjuk a szemek szamat.

Spiral alakban dolgozunk tovabb, a sor vegen NEM kapcsolodunk hamispalcaval es nem forditjuk meg a munkat!

1. sor: 1 levegoszem, a kovetkezo szembe 1 rovidpalca, majd minden szembe 1 rovidpalca, az elso szembe 1 rovidpalcat horgolunk. Nem kapcsolodunk hamispalcaval es nem fordulunk!

2. sor: 1 rovidpalca a kovetkezo szembe, majd minden szembe.

A masodik sort ismeteljuk, minden szembe 1 rovidpalcat oltve addig, amig a tok magassaganak 2/3-at elerjuk. A sor veget hamispalcaval zarjuk, hogy szep egyenletes legyen a munka, majd elvagjuk a szalat.

Mielott a masik fonallal csatlakoznank, kiforditjuk a tokot, es alul osszevarrjuk a nyilast. Ezutan visszaforditjuk a munkat.

A felso bordas resz

1. sor:  csatlakoztasd a fonalat az elozo sor kapcsolodasi pontjatol par palcaval elorebb. 2 levegoszem (az elso felpalcanak szamit), a kovetkezo szembe 1 felpaca, majd korbe minden szembe 1 felpalca. Hamispalcaval kapcsolodunk a kezdo 2 levegoszemre.

2. sor: 2 levegoszem (elso felpalcanak szamit), elso hurokba keszitett felpalca a kovetkezo palca kore ( a kovetkezo palca bordaja kore keszitett felpalca) *(1 felpaca a kovetkezo szembe, 1 felpalca a kovetkezo szem bordaja kore)*, ismeteljuk a sor vegeig, hamispalca a kezdo 2 levegoszemre.
elso hurokba keszitett felpalca

3. sor: 2 levegoszem, elso hurokba keszitett felpalca a kovetkezo szemre, *( 1 felpalca a kovetkezo szemre, 1 elso hurokba keszitett felpalca a kovetkezo szemre)* ismeteljuk a sor vegeig, hamispalcaval kapcsolodunk az elso 2 levegoszemre.

A 3. sort ismeteljuk addig, amig a tok tetejetol kb. 1 cm-re vagyunk. Belehelyezzuk a telefont, hogy ellenorizzuk a magassagot. (En 7 sort horgoltam a felpalcakkal.)

Rovidpalca sor: 1 levegoszem (nem szamit elso palcanak), 1 rovidpalca a kovetkezo szembe, majd korbe minden szembe, 1 rovidpalca ugyanabba a szembe, mint az 1 levegoszem, hamispalca az elso rovidpalcara.

Ezt a rovidpalca sort meg egyszer megismeteljuk. Elvagjuk a szalat.

Gomb hurok

Megkeressuk a tok kozepet es hamispalcaval kapcsolodunk. 17 levegoszemet horgolunk, hamispalcaval kapcsolodunk ugyanabba a szembe. Elvagjuk a szalat. 

Felvarrjuk a gombot.

ENJOY!Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése